rum att leva med

 

Press.

Här hittar du information om oss, vår logotype och bilder att ladda ned för publicering. Bilderna finns i RGB-format och får bara användas i sammanhang där Norrlands trä omnämns. Ange då alltid Norrlands trä och fotografens namn. Söker du efter andra eller mer högupplösta bilder, tveka inte att kontakta Maria Nivfors, maria.n@norrlands.se, 070-222 43 76.

 

Jan Frycklund är tillbaka på Norrlands Trä.

 

Norrlands trä tillsätter en ny styrelse där tidigare vd:n och delägaren Jan Frycklund ingår. Endast hans bror, delägaren Mats Frycklund, blir kvar från förra styrelsen. Den operativa verksamheten kommer fortsatt att drivas av en extern vd.

 

– Det har varit svårt att fylla tomrummet som uppstod när min bror Jan Frycklund lämnade företaget förra året. Han har varit vd och styrelsemedlem länge och har byggt upp verksamheten till vad den är idag. Det sista året har det blivit väldigt tydligt hur betydelsefullt Jans arbete är för företaget långsiktigt, säger delägaren Mats Frycklund.

 

– Det var med stort vemod som jag valde att lämna Norrlands Trä efter ägarkonflikten förra hösten. Jag har full tilltro till den nya styrelsen och det här skapar en stabilitet och möjlighet till en spännande utveckling för Norrlands Trä, säger nye styrelseledamoten och delägaren Jan Frycklund.

 

Någon operativ tjänst inom Norrlands Trä är däremot inte aktuell för varken Jan eller Mats Frycklund. Men att bidra som styrelseledamöter tycker båda är viktigt. De har arbetat med att driva och utveckla Norrlands Trä i nästan hela sina yrkesliv.

 

– Jag vill att Norrlands Trä förvaltas på bästa sätt och nu kan vi äntligen satsa framåt, menar Jan Frycklund. Först handlar det om att komma tillbaka till den nivå vi var på när jag lämnade. Vi ska vara en trygg samarbetspartner, arbetsgivare, leverantör och kund. Vi ska stärka oss på befintliga marknader och fortsätta leverera produkter i världsklass. Det ställer tuffa krav på oss, men den utmaningen har vi alltid gillat.

 

För mer information:
Mats Frycklund
070-655 56 95
Jan Frycklund
070-685 59 30

 

Älandsbro 2016-11-23